Så blev det ytterligare en händelserik dag…

Det gick bra hos läkaren på förmiddagen. Vi fick reda på att det inte fanns några spår av spridning (utöver armhålan), och att jag hamnat i gruppen med den mer konservativa behandlingen. Jag kommer alltså få tre olika sorters läkemedel på cellgiftsbehandlingarna. Det innebär också att det är garanterat att jag förlorar håret. Så om två-tre veckor är det dags att raka sig. 

När jag var där fick jag också reda på att jag skulle sätta in en så kallad ”PICC-line”, en venkateter, idag klockan 14:30. Jag trodde att jag inte skulle göra det förrän på onsdagen, så då blev det lite stressigt eftersom vi hade tid hos BUP för dottern exakt samma tid. Så lösningen blev att jag först gick själv till sjuksköterskan som skulle ge mig all den praktiska informationen medan Niklas åkte hem och avlöste sin pappa sol var barnvakt, och sedan kom min mamma och höll mig i handen medan de satte in katetern. 

Så jag åkte hemifrån 10:50, och var hemma 15:30. Lång dag på KS. 

Jag fick även en massa recept på mediciner jag ska ta utöver cellgifterna. Dagen före, på behandlingsdagen, och dagen efter så ska jag äta kortison, och tre dagar efter behandlingen ska jag ge mig själv sprutor i fem dagar. Sprutorna var inte billiga, och jag är snart uppe i högkostnadsskyddet för läkemedel. Vilken jäklar tur vi har som bor i Sverige och har ett sånt system som vi har! Tänk hur dyrt det skulle bli om man skulle betala hela behandlingen själv. 

Nu sover dottern, så jag och Niklas ska sätta oss och spela lite TV-spel för att slappna av. 
Så här snygg arm har jag nu. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s