Biverkningarna

Ja, biverkningarna är ett kapitel i sig själv. Man får biverkningar av cellgifterna och sen får man biverkningar av medicinerna som man tar för att minska biverkningarna och så vidare…

Det kanske blir lättare att berätta om man tar det i den ordning som biverkningarna kommer.

Sömnlöshet –  kommer från kortisonet som jag börjar ta dagen innan behandlingen. Så natten innan behandling och två nätter till är det jättesvårt att somna.

Magkatarr – också en biverkning av kortisonet. Mot det tar jag Omeprazol i mellan 7-10 dagar efter att jag tagit första dosen kortison.

Trötthet – Det är en intressant känsla att vara supertrött och samtidigt ha problem med sömnlöshet, men så är det de första dagarna efter behandlingen.

Muskel- och ledvärk – Kommer som ett brev på posten runt tre-fyra dagar efter behandlingen. Det känns som att varenda muskelfäste är inflammerat, inte jätteskönt. Det håller i sig i runt två veckor.

Skelettsmärtor – Biverkning av de immunförsvarsboostande sprutor som jag måste ta från dag fyra till åtta, alltså under fem dagar. Värken dyker upp runt en vecka efter behandlingen, och när man kombinerar det med muskel- och ledverken så kan man lugnt säga att det är några av de värre dagarna. Då är man inte kaxig, och det slutar oftast med att jag bara ligger och vilar. Än så länge klarar jag mig med att äta Alvedon och Ipren, men vi får se hur länge det håller i sig.

Magbesvär – är det inte helt stopp, så är det ingen hejd på det om vi säger så. Imodium tar hand om det värsta där.
Det var väl en snabb överblick av bieffekterna. Sen tappade jag även känseln i läppar och tunga under någon dag, så de har beslutat att sänka dosen till nästa gång och se om det blir bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s